header

Cijfers en trends over de glasvezelsector in Nederland 2012

Startdatum: September 2011
Einddatum: December 2011
Klant: Stichting FttH Platform Nederland

Stratix Consulting ondersteunt het FttH Platform Nederland bij de periodieke uitgave van de Glasmonitor en digtale Glaskaart. De Glasmonitor is een jaarlijks rapport met de belangrijkste cijfers en trends over de glasvezelsector in Nederland. De Glaskaart geeft een geografisch overzicht van de dekking van glasvezel in Nederland.

Stratix opereert als kennispartner voor het FttH Platform, waarbij Stratix naast het analyseren van door participanten aangeleverde informatie ook eigen kennis inbrengt afkomstig uit het FttH Knowledge Center.

Glasmonitor

In de Glasmonitor staan actuele data en ontwikkelingen beschreven over de uitrol en het gebruik van glasvezel. De Glasmonitor richt zich specifiek op Nederland, maar kent op een aantal plaatsen wel de vergelijking met andere landen en regio’s. Naast gegevens over de fysieke uitrol van glasvezel (het aantal aansluitingen en abonnementen), is er in de Glasmonitor ook informatie te vinden over het dienstenaanbod en -ontwikkeling, technologische trends, financiering & business modellen en vooruitzichten voor de komende jaren. Veel participanten hebben meegewerkt aan de eerste editie, de Glasmonitor 2012, welke op het FttX Congres 2011 is gepresenteerd.

De Glasmonitor is uitgevoerd als handzaam zakboekje van 10 x 21 cm (staand) met een  stevige kaft en kan besteld worden via het bureau van het FttH Platform Nederland.

De monitor is te downloaden via de publicatiesectie op de website van Stratix.

Glaskaart

De Glaskaart toont op gemeenteniveau de zogenaamde ‘Homes Passed’: het aantal woningen dat zonder veel inspanningen (direct) aangesloten kan worden op een glasvezelkabel (inclusief de woningen die al glasvezel hebben tot in de meterkast). De Glaskaart wordt tweemaal per jaar geactualiseerd en is volledig openbaar.

De meest recente versie van de Glaskaart vindt u hier.

gem_achtkarspelen.png europeancommission.png uvt.png lifewatch.png amsterdam.png