Breedbanddekking in Nederland

Breedbanddekking in Nederland2024-01-25T15:17:47+00:00

Werkelijk perspectief op breedbanddekking in Nederland

Al meer dan vijftien jaar beheert Stratix een unieke database met alle internetaansluitingen in Nederland. Voor elke straat en zelfs voor elk huis kunnen we laten zien welke netwerken er beschikbaar zijn – DSL, kabel of glasvezel – en met welke aanbieders.                                                 

Ontdek de waarde van onze complete data over FttH, coax en DSL

Het uitgangspunt van onze database is de meest recente dataset met adressen van het Kadaster. Wij verrijken deze met informatie uit openbare bronnen over en van alle aanbieders, waaronder Delta Fiber Nederland, KPN, Open Dutch Fiber en VodafoneZiggo. We houden continu uitrol en upgrades bij en weten daardoor wat de actueel hoogst haalbare snelheid is op een adres en wie de internetaanbieders zijn.

Voorbeelden van opleveringen

Wij kunnen de data voor u visualiseren zoals op het voorbeeld hieronder is gedaan voor de projecten per netwerkeigenaar voor de omgeving Loosdrecht en Vinkeveen.

Projectenoverzicht geografisch (omgeving Loosdrecht / Vinkeveen)

De Nederlandse telecommarkt en die van internetaanbieders in het bijzonder, kenmerkt zich door snelle technische ontwikkelingen, hoge concurrentie en bedrijfsovernames. Internetaanbieders zoeken constant naar mogelijkheden om hun concurrentiepositie te versterken, terwijl investeerders continue op zoek zijn naar geschikte overnamekandidaten en investeringsprojecten. In beide situaties worden besluiten voorafgegaan aan grondig vooronderzoek en is er de behoefte aan onafhankelijke marktgegevens. De tabellen hieronder geven een beeld van de gegevens die we per adres in Nederland kunnen opleveren.

Type aansluiting per adres

Projectenoverzicht FttH aanleg

Onze cliënten

  • Investeerders in glasvezel met vragen over (toekomstige) concurrentie of dubbele aanleg
  • Gemeenten en provincies, op zoek naar informatie over ‘witte adressen’
  • Media en onderzoekers voor overzichten van huidige aanleg of langetermijntrends
  • Ondernemers met vragen over glasvezel op bedrijventerreinen
  • Iedereen met specifieke vragen.

Maatwerk is mogelijk

Wij leveren de datasets op in een CSV, GIS- of ander gewenst bestandformaat. Daarnaast kunnen we samen met u bepalen welke variabelen relevant zijn voor uw doel en maatwerk leveren.

Breedbanddekking in Nederland

Neem voor informatie contact op met

RUDOLF VAN DER BERG
Partner
+31 35 622 20 20
rudolf.vanderberg@stratix.nl

Menu