header

Glasmonitor 2013

Startdatum: September 2012
Einddatum: Oktober 2012
Klant: Stichting FttH Platform Nederland

Voor de tweede maal heeft Stratix Consulting in opdracht van het FttH Platform Nederland de Glasmonitor geschreven. In de Glasmonitor 2013 staan actuele data en ontwikkelingen beschreven over de uitrol en het gebruik van glasvezel.

Nieuwe thema’s in de editie van 2013 zijn de invloed van ‘Apps’ op de huidige markt voor breedbanddiensten, de problematiek rond de aanleg van glasvezel in het buitengebied en de (gemeten) kwaliteit van glasvezelaansluitingen ten opzichte van andere breedbandtypen.

Daarnaast toont de Glasmonitor 2013 nieuwe cijfers en feiten over de uitrol en het gebruik van glasvezel in Nederland (het aantal aansluitingen en abonnementen), en zijn de hoofdstukken over diensten, technologische trends, financiering & business modellen en vooruitzichten van een update voorzien.

De Glasmonitor, die dit jaar voor het eerst ook in het Engels verschijnt, is uitgevoerd als handzaam zakboekje van 10 x 21 cm (staand) met een  stevige kaft en kan besteld worden via het bureau van het FttH Platform Nederland.

De monitor is te downloaden via de publicatiesectie op de website van Stratix.

eli.png intug.png rws.png surfnet.png europeancommission.png