header

Ontwerp ICT infrastructuur

Startdatum: Oktober 2010
Einddatum: Februari 2011
Klant: Drents Museum

Het Drents Museum heeft in 2011 een nieuwe expositievleugel in gebruik genomen. De grotendeels ondergrondse vleugel, op de plek waar voorheen de parkeerplaats lag, is met een ondergrondse gang verbonden met het oorspronkelijke gebouw. Het zeer fraai vernieuwde museum heeft in het najaar van 2011 de deuren geopend voor het publiek. Behalve de expositievleugel en een nieuwe entree heeft het museum op het Asser industrieterrein Schepersmaat ook de beschikking gekregen over een ultramodern depot voor de ruim 90.000 objecten tellende collectie. Naast de geplande nieuwbouw is het museumgebouw aan de Brink ingrijpend gerenoveerd. Dankzij de nieuwbouw heeft het museum daar alle ruimte gekregen voor nieuwe presentaties van de kerncollecties archeologie, Nederlandse Art Nouveau en Art Deco, hedendaagse figuratieve kunst en Drentse cultuurgeschiedenis. In de nieuwe vleugel worden de bijzondere tentoonstellingen ondergebracht, waarmee het Drents Museum zich onderscheidend en ambitieus toont in haar sector.

In het kader van deze verbouwing is ook de ICT infrastructuur en -architectuur binnen het Drents Museum volledig herzien. Dit omvat zowel ICT infrastructuur met betrekking tot de kantooromgeving, ICT infrastructuur  voor museale toepassingen,  alsmede ICT infrastructuur  met betrekking tot het beveiligingssysteem, zowel in het hoofdcomplex als in het depot.

Stratix heeft de overwegingen in kaart gebracht die spelen met betrekking tot de ICT infrastructuur binnen het Drents Museum, in het bijzonder voor de bestaande bouw. Vervolgens heeft Stratix op basis van deze overwegingen het ontwerp van de ICT infrastructuur herzien, met als resultaat een significante versobering bij gelijkblijvende functionaliteit van het ICT-netwerk binnen de bestaande bouw van het Drents Museum. Onder meer de MER is op een andere locatie geprojecteerd en het aantal aansluitpunten is in overeenstemming gebracht met de voor langere termijn te voorziene capaciteitsvraag in een museale omgeving.

schuuring.png gem_achtkarspelen.png provfriesland.png enexis.png bevolkingsonderzoek.png