header

Next Generation Networks

Nog niet zo lang geleden was een netwerk speciaal toegerust voor de bijbehorende dienst: telefonie, televisiedistributie en dataverkeer hadden elk hun eigen kenmerken. Die tijd ligt definitief achter ons. De steeds snellere netwerken zijn in toenemende mate multi-purpose.

De nieuwe generatie netwerken, de Next Generation Networks, bestaan voor een steeds groter deel uit glasvezel en zijn grotendeels IP-gebaseerd. Dat snelle netwerk maakt het mogelijk om een breed scala aan diensten aan te bieden die hoge eisen stellen aan capaciteit (bandbreedte) en kwaliteit van het netwerk: HD-video streaming, beeldbellen, videovergaderen en diverse cloud computing diensten.

Stratix is al meer dan twintig jaar betrokken bij de ontwikkeling van de Nederlandse breedbandinfrastructuur. We hebben kennis van core- en aansluitnetwerken, het gebruik en de evolutie van (x)DSL, HFC en van Fiber-to-the-Home en Fiber-to-the-Business. Stratix richt zich primair op de achterliggende technologie, maar volgt ook nauwgezet de ontwikkelingen op het gebied van gebruik, regelgeving en marktspelers.

Onze kennis op het gebied van Next Generation Networks wordt onder andere gebruikt voor:

  • Ontwikkelen van businessplannen en strategisch (beleid)advies voor de landelijke overheid, telecomoperators, provincies, gemeenten en private investeerders
  • Ondersteuning bij de inkoop of aanbesteding van actieve en passieve netwerkapparatuur en transmissie- en datadiensten
  • Technisch advies en ondersteuning bij architectuur en specificaties van netwerken, apparatuur, standaarden en protocollen
  • Marktonderzoek naar de huidige en toekomstige ontwikkelingen op gebied van supersnel breedband
  • Technisch-juridische expertise bij arbitragezaken en reguleringsvraagstukken

Stratix adviseert klanten in uiteenlopende sectoren, waaronder telecom, overheid, onderwijs en wetenschap.

amsterdam.png provflevoland.png ciz.png gem_achtkarspelen.png gem_baarn.png