Henny Xu2018-10-31T15:32:33+00:00

Henny Xu

“Als ik zie dat met de dekkingskaarten en datasets die ik heb gemaakt de opdrachtgever écht verder komt met zijn breedbandplan, dan ben ik tevreden”

Na mijn afstuderen in 2015 ben ik bij Stratix komen werken. Als Business Analyst zorg ik ervoor dat projectleiders de benodigde data voor een onderzoek of rapport op tijd hebben. De data die ik verwerk komen uit zeer grote bestanden, na de verwerking analyseer ik de uitkomsten, lever de datasets en visualiseer ik ze door middel van kaartjes, gifjes (ontwikkeling van breedbanddekking  door de tijd in Nederland) en infographics.

Mijn specialisaties zijn breedbanddata en breedbanddekking, ik voer in die werkgebieden zelfstandig opdrachten uit voor ministeries, verschillende provincies en gemeenten, maar ook voor investeerders en providers. Ik beheer de data voor Stratix’ database, die gebruikt wordt in projecten en de basis is voor de Breedbandatlas en de Glaskaart en ik beheer beide websites.  De onderwerpen die mij interesseren zijn breedband in het buitengebied, communicatie via het licht,  telekwetsbaarheid en de de potentie van internet data.

Naast het leveren van datasets ben ik in projectteams actief als interviewer en betrokken bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van ICT- en telecommunicatievraagstukken en beleidskwesties. Ik schrijf mee aan rapportages en doe acquisitiewerk. Verder vind ik het leuk om studenten te enthousiasmeren voor telecom en heb daartoe regelmatig contact met studenten en technische universiteiten.

“In mijn werk is stressbestendigheid en flexibiliteit een voorwaarde”

Het verwerken van grote hoeveelheden data levert soms stressvolle momenten. Deadlines voor opdrachtgevers moeten gehaald worden met de juiste, geverifieerde gegevens en daar sta ik voor.

Studie en vrije tijd

In 2015 heb ik mijn master in Innovation Sciences aan de Technische Universiteit Eindhoven voltooid. Mijn afstudeeronderzoek keek naar de invloeden van verschillende typen internetgebruik op digitale vaardigheden en de voordelen voor digitale gebruikers. Mijn afstudeeronderzoek heb ik in samenwerking met de glasvezelcoöperatie HSLnet uitgevoerd.

In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke boulderaar en een computer/netwerk tweaker.

henny xu

HENNY XU
Business analyst
+31 35 622 20 20
henny.xu@stratix.nl

Menu