Bart Garvelink2023-11-01T09:06:25+00:00

Bart Garvelink

“Helpen om vraag en antwoord helder te krijgen” 

Na bijna vijftien jaar als redacteur en analist bij Telecompaper heb ik de stap gezet van vakbladjournalistiek naar advisering, in de rol van Consultant bij Stratix.  

Na de School voor Journalistiek in Utrecht (2002) heb ik gewerkt als redacteur voor onder meer De Ingenieur en Robeco. Vanaf 2008 werk ik in de sector telecommunicatie, media en ICT, tot 2022 als redacteur bij Telecompaper. Ik verdiep me graag in overheidsbeleid, ex-ante toezicht en netwerktechnologie, zoals 5G en glasvezel.  

“Goed uitzoeken en helder uitleggen” 

Goede journalistiek is wat mij betreft: vertellen hoe het zit! Uitzoeken hoe iets werkt en dat vervolgens goed uitleggen. Dat betekent dat je je onderwerp tot op de bodem uitzoekt, de juiste vragen stelt, je conclusies trekt en checkt bij de betrokken organisaties. Om dat vervolgens in goed Nederlands of Engels uit te leggen, bondig en relevant voor je publiek.  

En ik heb gemerkt dat mijn geheugen voor nieuws en journalistieke manier van denken ook heel goed van pas komen bij Stratix. Opdrachtgevers hebben heel veel kennis al zelf in huis, maar missen nog informatie of een invalshoek waarmee ze de volgende stap kunnen zetten. Het geeft veel voldoening om vraag en antwoord helder te krijgen.  

Daarbij ben ik graag een generalist, die niet vanuit een vaste invalshoek kijkt. Wat ik juist oprecht boeiend vind, is de combinatie van technologie, economie en recht. Waar die op elkaar inwerken, zie je altijd verrassende patronen en bewegingen ontstaan.  

In mijn vrije tijd lees ik me bij over politiek, economie, mijn vakgebied, autonieuws en (alles) wat ik verder leuk vind.  Om fit te blijven ga ik naar de sportschool of op de fiets de Biesbosch in. Vakanties zijn dé manier om andere streken, natuur en cultuurgoed te ervaren.  

henny xu
Menu