Ongerustheid over Huawei toegang KPN

Ongerustheid over Huawei toegang KPN

Naar aanleiding van berichten in de Volkskrant over ‘ongeautoriseerde en ongecontroleerde toegang’ van Huawei medewerkers tot het mobiele netwerk van KPN werden Stratix consultants Hendrik Rood en Sietse van der Gaast benaderd door journalisten van het Financieele Dagblad.

Hoewel in dit geval daadwerkelijke spionage volgens de berichtgeving niet is aangetoond levert het steeds meer uitbesteden van het netwerkbeheer door operators steeds meer vragen op. Hoe gemakkelijk hebben externe bedrijven zoals fabrikanten van netwerkapparatuur toegang tot Nederlandse netwerken en alles wat daarover wordt vervoerd?

Niet alleen het beheer van netwerken en apparatuur maar ook het hosten van applicaties en databases wordt steeds vaker uitgevoerd door (buitenlandse) bedrijven. Daarmee is het in de afgelopen decennia een steeds grotere uitdaging geworden om de beveiliging tegen ongewenst aftappen door derden of ongecontroleerd gebruik van (meta-) gespreksgegevens of persoonsgegevens voldoende te waarborgen.

Lees het artikel in het FD hier of via https://fd.nl/economie-politiek/1380836/ongeautoriseerde-toegang-door-huawei-bij-kpn

Expertise

Neem voor informatie contact op met

SIETSE VAN DER GAAST
Senior Consultant
+31 35 622 20 20
sietse.vandergaast@stratix.nl

2021-04-22T11:33:13+00:00
Menu