Stratix benoemt Rudolf van der Berg als Partner

Stratix benoemt Rudolf van der Berg als Partner

Stratix is er trots op om Rudolf van der Berg als partner te kunnen verwelkomen, per 1 januari 2023. Rudolf werkt sinds 2017 bij Stratix en heeft zich bewezen als senior consultant in de sector telecommunicatie en als expert in wet- en regelgeving en beleid.

Hij kan bogen op nationale en internationale werkervaring bij de overheid, internationale organisaties en het bedrijfsleven, in telecom, technologie en internet. Voor Rijksoverheid, toezichthouders, provincies en gemeenten begeleidt hij adviestrajecten rond onder meer telecommunicatie, 5G, glasvezelnetwerken, datacenters en zeekabels.

Rudolf benadert vraagstukken vanuit de interactie: hoe techniek, bedrijfsmodellen en beleid op elkaar inwerken. Die gevolgen maakt hij inzichtelijk voor onze cliënten. Hij probeert waar dat kan op een originele wijze het verhaal achter de opdracht naar voren te brengen, zodat vraag en oplossing helder zijn en op elkaar aansluiten.

Inzet voor 5G en 1-1-2

Die interactie leidt vaak tot actie. Zo heeft hij de afgelopen jaren als programmamanager 5G en digitale connectiviteit het initiatief genomen om het antennebeleid voor gemeenten te ontwikkelen en bij alle gemeenten onder de aandacht te brengen.

Sinds 2021 heeft hij in Nederland en Europa aandacht gevraagd voor de gebrekkige standaardisatie van telefonie via 4G (Voice over LTE), waardoor de bereikbaarheid van alarmnummer 1-1-2 in gevaar komt. En niet voor niets: de European Emergency Number Association (EENA), de Nederlandse overheid en de telecomsector werken aan een oplossing.

Over Stratix

Stratix BV is als onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd in communicatie-infrastructuren en diensten. Wij richten ons al 30 jaar op sectoren waar ICT-netwerken een prominente rol spelen: telecommunicatie en media, maar ook energie, wetenschappelijk onderzoek en vastgoed.

Het team van Stratix bestaat uit ervaren adviseurs die beschikken over uitgebreide kennis van de technische, financieel-economische, regelgeving en maatschappelijke aspecten van communicatie-infrastructuren. De standplaats is Hilversum.

Neem voor informatie contact op met

RUDOLF VAN DER BERG
Partner
+31 35 622 20 20
rudolf.vanderberg@stratix.nl

2023-01-02T13:33:30+00:00
Menu