header

Onderzoek mogelijkheden snelle realisatie breedbandtoegang voor bedrijven in buitengebied

Startdatum: Juni 2014
Einddatum: November 2014
Klant: Provincie Zeeland, Gemeente Sluis, RECRON, ZLTO

Tijdens het opstellen van een ‘Digitale Agenda’ voor de Provincie Zeeland bleek dat met name in de toeristische sector het bieden van Wi-Fi aan gasten steeds belangrijker wordt, en dat de mogelijkheden hiervoor vaak nog tekortschieten.

Stratix startte een pilot project in de Zeeuws Vlaamse gemeente Sluis in opdracht van provincie, gemeente en een aantal branche organisaties om een aantal haalbare en betaalbare technische oplossingen in kaart te brengen. Naast mogelijkheden om aanleg van vaste netwerken te versnellen, aanlegkosten te verlagen of de vraag te clusteren is hierbij met name ook gekeken naar alternatieven zoals het gebruik van straalverbindingen of ‘fixed LTE’ of hybride oplossingen waarbij meerdere technieken slim worden gecombineerd.

Als resultaat werden een aantal technisch en economisch haalbare verbeteringsopties geschetst, algemeen voor het hele landelijke gebied en specifiek voor verschillende gebieden waarin vraagniveau en aanbodtechniek kan worden geclusterd, en werd een overzicht gegeven van de benodigde vervolgstappen en opties.

gem_achtkarspelen.png 100_nl.png ftthcouncil.png uvt.png eli.png