Programma van Eisen Managed Ethernet Dienst SIVON

Programma van Eisen
Managed Ethernet Dienst SIVON

oktober 2018 – januari 2019  

Opdrachtgever: Stichting Kennisnet

Onderzoeksvraag

Kennisnet is bezig met het ontwikkelen van een aanbod voor internettoegang voor onderwijsinstellingen. De uiteindelijke uitvoering hiervan zal in handen komen van een nieuwe stichting Sivon, waarin Kennisnet deelneemt. De bedoeling hierbij is uiteindelijk op een standaard manier goedkope en veilige breedband internettoegang en toegang tot onderwijs-gerelateerde services te kunnen bieden aan onderwijsinstellingen, doordat samen beter op kwaliteit en prijs kan worden gestuurd. Stratix is gevraagd voor het ontwikkelen van een Programma van Eisen met betrekking tot de access vanaf onderwijsinstellingen. Overige delen van de beoogde oplossing worden door andere partijen ontwikkeld.

Aanpak

Stratix heeft meegedacht over de invulling van het access deel, en Kennisnet geholpen om scope en afbakening helder in kaart proberen te brengen.

Resultaat

Stratix leverde een Programma van Eisen op dat gebruikt kan worden in een DAS omgeving voor Managed Ethernet Diensten in verschillende kwaliteiten en varianten. Daarnaast werden diverse discussiememo’s en presentaties geproduceerd die hielpen in de besluitvorming rond varianten in de Managed Ethernet Dienst, architectuurkeuzes, aanbestedingskeuzes en mogelijke boeteclausules.

Neem voor informatie contact op met

SIETSE VAN DER GAAST
Senior Consultant
+31 35 622 20 20
sietse.vandergaast@stratix.nl

2019-07-04T12:59:29+00:00
Menu