Podcast over breedband in het buitengebied VS

Podcast over breedband in het buitengebied VS

Rudolf van der Berg was onlangs te gast bij Community Broadband Bits, een Amerikaanse podcast over breedband in het buitengebied.

In de Verenigde Staten zijn er veel kleine internetaanbieders (ISP’s) actief in gebied waarin de grote aanbieders niet willen investeren. De podcast Community Broadband Bits gaat al sinds 2012 over zulke lokale initiatieven. Rudolf  heeft in een aflevering de uitrol van glasvezel in Europa toegelicht.

Aan bod komen onder meer de race om heel Nederland te verglazen, de nieuwkomers op de markt en de rol van private equity. Rudolf bestrijdt het beeld (zoals geschetst door grote ISP’s in de VS) dat er te veel regulering is in Europa, waardoor bedrijven niet kunnen investeren en innovatie en concurrentie worden gesmoord.

Hij laat ook zien dat het internet niet bezweek toen iedereen vanuit huis ging werken bij het begin van de pandemie. De providers kunnen het verkeer volledig aan. Gastheer Christopher Mitchell en Rudolf bespreken ook de lobby van Europese telecomoperators, die willen dat contentaanbieders gaan betalen voor investeringen in de netwerken.

De aflevering is hier te beluisteren

Neem voor informatie contact op met

RUDOLF VAN DER BERG
Partner
+31 35 622 20 20
rudolf.vanderberg@stratix.nl

2023-01-27T08:10:23+00:00
Menu