header

Uitrol LTE in Nederland

Na de recente “multi-band” veiling wordt 2013 het jaar waarin marktpartijen op grote schaal 4G uit zullen rollen. Naar aanleiding hiervan heeft Stratix een whitepaper gepubliceerd.

Hoe zullen de gevestigde operators omgaan met nieuw spectrum en met nieuwe technologie? Welke mogelijkheden heeft nieuwkomer Tele2, met het door haar verworven spectrum? En welke rol kan Ziggo/UPC Mobile (ZUM BV), dat nu geen extra spectrum heeft verworven, nog in het mobiele landschap gaan spelen?

Stratix Consulting is specialist in communicatie-infrastructuren. Wij richten ons op sectoren waar netwerken een voorname rol spelen: telecommunicatie en media, maar ook energie, wetenschappelijk onderzoek en betalingsverkeer. Technologische ontwikkelingen vormen in onze opdrachten altijd een belangrijke factor. Of het nu gaat om een FttH roll-out plan, een studie van de Europese overheid over spectrumbeleid, een onderzoek naar de effectiviteit van het telecom-toezicht, of een zaak voor de rechter over toegangstarieven.

De 4G ofwel multi-band veiling heeft de speciale aandacht van Stratix aangezien wij meerdere opdrachten en studies op dit gebied hebben verricht. Zo hebben wij in 2007 voor het Ministerie van EZ een studie gedaan naar de vergunningenduur en de ingebruiknameverplichting voor 2,6 GHz. Verder hebben wij in opdracht onderzoek gedaan naar het vergunningvrij gebruik in de 1800 MHz band voor bijvoorbeeld private GSM of LTE (2010) en de behoefte aan antennes en antenne-opstelpunten in de jaren 2011-2017 (2011). 

 

Voor meer informatie

Paul Brand en Dick van Schooneveld (partners Stratix), T 035-622 2020, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. URL www.stratix.nl

citc.png ciz.png nordforsk.png provzeeland.png eli.png