header

Wi-Fi in winkelcentra: geen gebakken lucht

Velen van ons zijn gewend geraakt aan snel en mobiel internet. We gebruiken het internet via onze laptops, smartphones en tablets, zowel privé als zakelijk. En het liefst overal en altijd, dus ook in een winkelcentrum. Indoor dekking van het UMTS netwerk is niet overal optimaal en daarom vragen winkelcentra zich af wat ze kunnen doen om dit probleem op te lossen.

Stratix collega's Sietse van der Gaast en Alexander ter Haar hebben in Shopping Centre News (een vakblad voor onder andere beheerders, investeerders en ontwikkelaars van winkelcentra) een artikel geschreven over Wi-Fi in winkelcentra als een mogelijke oplossing voor de niet optimale dekking van UMTS.

In sommige winkelcentra wordt al Wi-Fi aangeboden, maar vaak als ad-hoc oplossing op initiatief van sommige winkeliers. Een voordeel van een centrale aanpak is het kunnen bieden van hogere bandbreedtes en ervoor kunnen zorgen dat de verschillende hotspots niet elkaar storen. Wel is in veel gevallen slechts een business case te maken voor een Wi-Fi netwerk, als men het vooral ziet als added-value en als een goede marketingtool van het winkelcentrum, en niet als een betaalde dienst. Het artikel is te lezen op deze link.

enexis.png ciz.png bevolkingsonderzoek.png citc.png eli.png