header

Vier gemeenten testen deze zomer govroam

De gemeenten Tilburg, Arnhem, Den Haag en Deventer werken aan een proef met govroam, dat ambtenaren van verschillende overheden de mogelijkheid moet bieden automatisch op elkaars Wi-Fi netwerk te worden toegelaten. Stratix is in samenwerking met Envolve nauw betrokken bij deze pilot(s).

Govroam biedt medewerkers draadloos toegang tot internet in de eigen organisatie én bij alle andere deelnemende overheidsorganisaties. Na één keer inloggen, kan een medewerker overal online. Dit maakt hem/haar mobieler en het vergemakkelijkt samenwerking, met name voor gemeenten en hun randgemeenten. Veel gemeenten bieden nog een open Wi-Fi netwerk voor iedereen aan waar ook de eigen medewerkers gebruik van maken. Voor de medewerkers van de gemeente is het veiliger en tegelijk gemakkelijk om govroam te gebruiken. Voor gemeenten met randgemeenten die voorheen apart waren is de techniek van govroam een uitkomst want het helpt direct in de uitwisseling en samenwerking. Govroam is de overheidsvariant op Eduroam, dat internationaal in de onderwijswereld in gebruik is.

Kijk voor meer informatie over govroam op de website van Envolve en de aankondiging van de pilot projecten op binnenlandsbestuur.nl.

Rol van Stratix
Stratix ondersteunt de pilot gemeenten (Deventer, Arnhem, Den Haag en Tilburg) met de govroam implementatie en de uitvoer van de pilot. Daarnaast informeert Stratix ook andere gemeenten over de mogelijkheden van govroam en de wijze waarop het bij hen ingevoerd kan worden. Voor gemeente Den Haag bijvoorbeeld heeft Stratix een quickscan uitgevoerd op de technische implementatie en begeleiden wij de implementatie van de govroam pilot. Naast de technische ondersteuning helpt Stratix met het uitwerken van de confederatieve governance. Stratix werkt hierbij samen met Envolve.

provfriesland.png eurofiber.png btg.png gem_opsterland.png gem_achtkarspelen.png