header

Digitale Agenda Congres zet breed toepassingsgebied op de kaart

Het Digitale Agenda Congres dat afgelopen woensdag in het Evoluon in Eindhoven werd gehouden gaf een breed overzicht van de verschillende digitale diensten en dienstenaanbieders en onderliggende infrastructuren.

Daarbij werd ook een kijkje gegeven in de toekomst over wat ons nog te wachten staat op het gebied van Cloud computing, Smart Grids, Internet of Things, Big Data en andere toepassingsgebieden. Hoogtepunten waren onder andere een discussie over de breedbanduitrol in afgelegen gebieden en een interview van Willem Vermeend met Constantijn van Oranje-Nassau, kabinetschef van de Europese Digitale Agenda. Overige hoogtepunten en media worden hieronder uitgelicht (later meer):

Lancering project ”Alle middelbare scholen op glasvezel en optimaal digitaal"

Tijdens Digitale Agenda Congres hebben Cisco, eSociety Platform, Eurofiber, Imtech ICT en ReasonNet het project ‘Alle middelbare scholen op glasvezel en optimaal digitaal’ gelanceerd. De vijf technologiepartners richten de stichting ‘Innovatief Onderwijs Nederland’ (ION) op, welke een open infrastructuur op basis van glasvezel gaat opzetten voor alle elfhonderd Nederlandse middelbare scholen. Doel van dit project is om het voortgezet onderwijs aan te sluiten op glasvezel, supersnel internet en te voorzien van professioneel WiFi en een dedicated cloudplatform om daarmee aanbieders van interactieve leermiddelen en content te faciliteren.

eurofiber.png uu.png intug.png nordforsk.png ocw.png