Ruben Ganesh2022-01-27T09:50:04+00:00

Ruben Ganesh

“Ik denk niet in problemen, maar in oplossingen”

In 2021 heb ik mijn opleiding analytische chemie aan de Hogeschool van Utrecht afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik een grote affiniteit ontwikkeld voor complexe datasets, statistiek en software. Bij mijn stages en afstuderen heb ik in zowel overheid als commerciële bedrijven kunnen zien hoe verschillende organisaties verschillende invalshoeken hebben. Sinds eind 2021 werk ik bij Stratix als Data Analyst en kan ik mijn opgedane kennis en vaardigheden toepassen en verder uitbreiden.

Bij Stratix vertaal ik data naar geo-visualisaties en analyseer ik de uitkomsten van de dataverwerking. Mijn affiniteit met dataverwerking past goed bij het werk voor de glasvezeldatabase die ik voor Stratix beheer. Ik houd de vaste internetverbindingen voor alle adressen in Nederland bij, deze informatie is de basis voor Stratix’ projecten en voor de Breedbandatlas en de Glaskaart.

Ik denk niet in problemen maar in oplossingen. Innovatie van verschillende technologieën hebben mijn interesse, bijvoorbeeld Internet of Things en Next Generation Access. Iedereen vindt traag internet en slechte verbindingen erg vervelend, daarom vind ik digitale connectiviteit en de uitrol van glasvezel erg belangrijk voor de toekomst. In mijn werk kan ik een rol spelen in die ontwikkelingen.

Studie en vrije tijd

Het afstudeeronderzoek voor de opleiding analytische chemie stond in het teken van een statistische methodevalidatie. Het onderzoek voerde ik uit met behulp van een Inductief Gekoppelde Plasma-Massa Spectrometer. Daarmee werden de prestatiekenmerken van zware (metalen) in grondwater bepaald onder reproduceerbaarheidsomstandigheden. Ze moesten voldoen aan de normen uit NEN, ISO en CMA. Naast het uitbreiden van mijn analytische en statistische vaardigheden tijdens mijn afstuderen, heb ik ook veel softwarekennis opgedaan, wat ik erg leuk en leerzaam vond. Daardoor ben ik een minor management & IT gaan volgen.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om het nieuws te volgen en kijk ik regelmatig naar de data van het Centraal Bureau Statistiek. Verder amuseer ik mijzelf met online strategie spelletjes, variërend van  bord- tot kaartspellen. Ook ga ik graag naar de sportschool en vind ik het prettig om te wandelen.

henny xu

RUBEN GANESH
Business analyst
+31 35 622 20 20
ruben.ganesh@stratix.nl

Menu