David Yoshikawa2018-10-25T08:58:36+00:00

David Yoshikawa

“Vertrouwen opbouwen om samen concrete resultaten te boeken”

Als adviseur bij Stratix vind ik het belangrijk om een vertrouwensrelatie op te bouwen met opdrachtgevers en concrete resultaten te boeken aan de hand van uitgebrachte adviezen. Een gestructureerde aanpak en een grondige dossierkennis zijn belangrijke kenmerken van mijn werkstijl. Ik probeer problemen en vragen altijd vanuit verschillende invalshoeken en standpunten te benaderen, rekening houdend met zowel de inhoudelijke als praktische implicaties van een advies.

Inhoudelijk en analytisch bezig zijn, maar ook de afwisseling van inhoudelijk werk en de contacten met opdrachtgevers en de markt, daar word ik blij van. Mijn uitdaging is om op basis van de behoefte van de klant samen tot een scherpere vraagstelling te komen en de uitkomsten van een onderzoek weten te vertalen in heldere en uitvoerbare adviezen, met waar nodig oog voor detail en complexiteit. Flexibel zijn en meebewegen met de voortschrijdende behoefte van de klant, maar de klant soms ook een spiegel durven voorhouden.

“Wij kijken in de keuken bij de overheid, providers, grote afnemers maar ook soms letterlijk bij consumenten op het platteland. Dat maakt dit werk zo leuk.”

Ik heb verstand van de technische en topologische aspecten van telecomnetwerken, kan business cases voor telecominfra doorgronden en begrijp de implicaties van geldende wet- en regelgeving binnen de telecommarkt. Daarnaast heb ik gedegen kennis van de regels en procedures voor Europees aanbesteden en van Europese staatssteunregels voor breedbandprojecten.

Mijn deskundigheid en expertise pas ik toe in uiteenlopende adviesopdrachten voor opdrachtgevers in de sectoren telecom, overheid en wetenschap. Daarbij varieert mijn rol van projectleider tot aanbestedingsdeskundige en strategisch adviseur. Ik ondersteun regionale overheden bij de planvorming en uitvoering van beleid om te komen tot concrete verbeteringen van de digitale connectiviteit voor hun burgers en bedrijven. Publieke en semi-publieke organisaties assisteer ik bij de verwerving van specialistische ICT infrastructuur, zoals carrier grade netwerkapparatuur, dataverbindingen en supercomputers.

“Als eerste op de hoogte zijn van het laatste telecomnieuws.”

Via @BreedbandAtlas twitter ik dagelijks over actualiteiten binnen de Nederlandse telecomsector, onder andere op het gebied van breedbanddekking, technische innovaties, concurrentie tussen aanbieders en marktregulering.

“サイクリング is Japans voor wielrennen. ”

In mijn vrije tijd ga ik regelmatig een stuk wielrennen in de omgeving van Amsterdam en daarnaast heb ik als hobby het leren van de Japanse taal in woord en schrift. Ook houd ik van reizen, fotografie en lekker eten.

david yoshikawa

DAVID YOSHIKAWA
Senior consultant
+31 35 622 20 20
david.yoshikawa@stratix.nl

Menu