header

Contact Paul Brand

Cancel
Paul Brand

Paul Brand


Partner

Ir. Paul Brand is Partner bij Stratix. Hij richt zich met name op architecturen en processen binnen de telecommunicatie, en de implicaties voor nieuwe diensten en business modellen. Paul is sinds 1989 werkzaam in de telecommunicatie, zowel als consultant als binnen diverse functies bij operators.

Als consultant heeft hij een brede ervaring opgebouwd. Hij was als technisch projectleider en architect betrokken bij grote projecten binnen diverse operators, zoals de implementatie van de gespecificeerde nota (NotaBene) en de grote nummerwijziging (DeciBel) binnen KPN. Ook is hij betrokken geweest bij het project „Anders betalen voor mobiliteit" voor het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Verder heeft hij geregeld kleinere projecten op het gebied van informatiemanagement en systeemarchitectuur uitgevoerd.

Als Director of Business Services binnen ICO was Paul verantwoordelijk voor de specificatie van de bedrijfsprocessen en systemen van ICO. Tegelijkertijd had hij een adviserende rol bij het bepalen van het dienstenaanbod, en van de vorm van de relatie met ICO's service providers.

Vanuit Stratix is hij als projectleider betrokken bij diverse projecten bij telecom toezichthouder OPTA, bij diverse ministeries, bij SURFnet, en bij KPN en andere aanbieders. Hij heeft voor deze en andere klanten onderzoek verricht op verschillende terreinen. Voor diverse organisaties, zowel uit de publieke als de private sector, heeft Paul de afgelopen jaren marktanalyses en inkooptrajecten uitgevoerd op het gebied van ICT, waaronder datanetwerken en cloud computing. Met name bij SURFnet heeft hij veel ervaring opgedaan met de nieuwste ontwikkelingen op deze gebieden

provfriesland.png enexis.png drentsmuseum.png sara.png ocw.png