header

Contact Rudolf van der Berg

Cancel

Drs. Rudolf van der Berg is sinds 2017 werkzaam als Senior Consultant binnen Stratix Consulting.

Rudolf heeft meer dan 15 jaar internationale ervaring in Internet en telecom op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven en not-for profit. Zijn werkzaamheden strekken zich uit over regionale glasvezelprojecten, internet exchanges, mobiele netwerken, aftappen, bewaarplicht, privacy, netneutraliteit, internet of things, energie, media en omroepen, interconnectie, concurrentie en toegangsregulering. Hij heeft gewerkt voor de NDIX, het Ministerie van Economische Zaken, Logica Management Consulting, de OESO in Parijs en Tele2. Hier deed hij ervaring op met de Europese Raad en Commissie, BEREC, ITU, nationale telecom en media toezichthouders en marktpartijen in de sector.

Rudolf staat bekend om zijn visie en vooruitziende blik. Zo schreef hij in 2005 het eerste rapport over Netneutraliteit in Nederland en voorzag hij in 2009 de overstapproblemen van grootschalige IoT gebruikers, hetgeen geleid heeft tot wijzigingen in regelgeving en nieuwe GSMA standaarden voor eSIMs. Bij de OESO initieerde hij werk dat keek naar de hoogte van mobiele interconnectietarieven en concurrentie in de mobiele telecommarkt, welke de basis waren voor wijzigingen in nationale en Europese regelgeving.

Naast zijn werk is Rudolf ook bekend als spreker, Twitteraar en blogger. Hij kan op een pakkende wijze complexe themas begrijpelijk maken voor een groot publiek.

Rudolf is afgestudeerd als Bestuurskundige aan de Universiteit Twente.

tennet.png skv.png esocietyplatform.png surfnet.png ocw.png