Haalbaarheidsonderzoek ZeelandRing

Haalbaarheidsonderzoek ZeelandRing

4 november 2021

De Provincie Zeeland werkt aan innovatie en digitale samenwerking tussen bedrijven, overheden en instellingen. Betrouwbare en veilige digitale verbindingen zijn hiervoor essentieel. Stratix doet in opdracht van de Provincie Zeeland onderzoek naar de haalbaarheid van een ZeelandRing.

Door bestaande glasvezelnetten te koppelen wil de provincie een netwerk creëren voor snelle, veilige en goedkope digitale verbindingen tussen organisaties die willen samenwerken. Doordat dit via een ethernetverbinding gaat, biedt het gebruikers dezelfde veiligheid als een lokaal netwerk, zoals die binnen een kantoorpand bestaat.

Mogelijkheden die ontstaan door gebruik van de ZeelandRing zijn bijvoorbeeld:

  • Een specialist in een ziekenhuis laten meekijken met de thuiszorg naar een wond, waarbij de vertrouwelijkheid van patiëntgegevens is gewaarborgd.
  • De mogelijkheid om intensiever samen te werken tussen bijvoorbeeld onderwijsinstellingen en bedrijven, voor productontwikkeling of stagebegeleiding.
  • Samenwerking binnen en tussen gemeenten om personeel digitaal samen te laten werken aan dezelfde administratie, of een meldkamer te delen voor cameratoezicht in verschillende steden of dorpen.

Aan Zeeuwse ondernemingen en organisaties vraagt de Provincie om voor 16 november 2021 aan te geven of er behoefte bestaat aan zo’n netwerk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Jacobs, projectleider voor Stratix.

Neem voor informatie contact op met

MARK JACOBS
Senior Consultant
+31 35 622 20 20
mark.jacobs@stratix.nl

2021-11-04T14:15:11+00:00
Menu