Radiospectrum

Radiospectrum2022-10-19T13:52:08+00:00

Mobiele netwerken en radiospectrum

Draadloze communicatie levert steeds meer nieuwe mogelijkheden, maar ook steeds meer complexiteit. Bedrijven en instellingen kunnen kiezen uit een groeiend aantal opties: 3G, 4G, LTE en straks 5G, maar ook private GSM, en Wi-Fi en Li-Fi. Maar welke combinatie van diensten en eigen infrastructuur werkt het beste? Wij volgen de huidige ontwikkelingen nauwlettend en hebben kennis van de inrichting, ontwikkelingen en gebruiksmogelijkheden van diverse mobiele en draadloze netwerken. Bedrijven en instellingen kunnen wij helpen bij de afweging tussen eigen infrastructuur en (publieke) diensten, met het ontwerp van de eigen infrastructuur en met de inkoop van mobiele diensten.

Operators kunnen wij helpen met de architectuur van de netwerken, de strategie rond producten en diensten en de communicatie met beleidsmakers.

Naast de inrichting van de netwerken zelf, is Stratix betrokken bij vraagstukken rond antenne-opstelpunten, analyse van dekking en netwerkcapaciteit van mobiele operators, small cells, massive mimo-technologie, indoor dekking van mobiele netwerken en DAS systemen, het vaste deel (core) van de mobiele netwerken, nummerbeheer en frequentiebeleid.

Ook volgt Stratix in een aantal projecten nauw de ontwikkeling rond Internet of Things en de kansen en uitdagingen voor zowel applicaties als zich ontwikkelende en elkaar aanvullende maar ook deels met elkaar concurrerende ecosystemen rond protocollen als Lora, Sigfox, LTE-M, Zigbee etc. Ontwikkelingen en discussies rondom efficiënt spectrumgebruik, cognitive radio en vergunningvrij gebruik zorgen ervoor dat er steeds meer mogelijkheden komen om optimaal gebruik te maken van mobiele communicatie.

Maar zij leveren ook nieuwe beleidsvraagstukken, en nieuwe bedrijfsstrategische uitdagingen voor zowel aanbieders als afnemers. Wij zijn op de hoogte van de bestaande Europese en Nederlandse situatie, de marktspelers, de protocollen, de regelgeving en frequentieveilingen. Dit alles beperkt zich niet tot de mobiele GSM/UMTS/LTE netwerken en Wifi netwerken voor instellingen. Tot ons werkterrein behoren ook de verschillende broadcastnetwerken en specialistische netwerken zoals C2000, of de problematiek rond draadloze microfoons voor de PMSE sector.

radiospectrum

Neem voor informatie contact op met

PAUL BRAND
Partner
+31 35 622 20 20
paul.brand@stratix.nl

Menu