Data analyse en visualisatie

Data analyse en visualisatie2022-10-19T13:55:34+00:00

De kracht van data

Kwaliteit en betrouwbaarheid van informatie is essentieel voor goede beslissingen in de ICT-sector. Om advies te geven op basis van data met hoge kwaliteit en betrouwbaarheid heeft Stratix zich gespecialiseerd in het analyseren van data en het visueel weergeven daarvan.

Wij verzamelen en analyseren data vanuit verschillende bronnen om een zo compleet mogelijk advies te kunnen geven. Door gebruik te maken van deskresearch en andere onderzoeksmethodes borgen wij de kwaliteit en betrouwbaarheid van data voordat deze wordt gebruikt in een onderzoek. Wij analyseren bijvoorbeeld breedbanddata om te bepalen wat de ‘witte adressen’ zijn in Nederland, of verschillende technieken overlappen (bijv. coax en glasvezel), welke internetsnelheden mogelijk zijn, en hoe ver de uitrol is van glasvezel. Dit doen we voor glasvezel coöperaties, kleine operators, investeerders, gemeenten, provincies en ministeries.

Stratix is gespecialiseerd in het visueel weergeven van data. Voor opdrachten met betrekking tot breedband ontwikkeling en glasvezel uitrol in Nederland vertalen wij vaak de resultaten in gebiedskaarten om de situatie duidelijk weer te geven.

Met de breedbanddata die Stratix in de loop der jaren heeft verzameld heeft Stratix een breedbanddatabase opgebouwd. Een uniek en uitgebreide database met breedband informatie van heel Nederland op adresniveau. Gekoppeld aan de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) biedt de breedband database een sterke bron van informatie waarmee detailanalyses kunnen worden verricht en gevisualiseerd. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de BreedbandAtlas en Glaskaart; visuele presentaties van de breedbanddekking en verglazing in Nederland. Hieronder wordt bijvoorbeeld de uitrol van glasvezel in Nederland weergegeven.

analyseren

Neem voor informatie contact op met

HENDRIK ROOD
Senior consultant
+31 35 622 20 20
hendrik.rood@stratix.nl

Menu