header

Internet technologie en applicaties

Stratix is vanaf het begin van haar bestaan betrokken geweest bij de opkomst van internet in Nederland. Wat eerst nog een datanetwerk voor de research community was, is in sneltreinvaart uitgegroeid tot basisbehoefte. Juist op het snijvlak van technologie, regelgeving en business spelen een aantal belangrijke vraagstukken zoals netneutraliteit en openheid, privacy en security maar ook adressering en resources. Dit wordt versterkt door nieuwe trends als cloud computing en het toenemend belang van 'over the top' diensten.

Internet is tegenwoordig veel meer dan een enorme hoeveelheid informatie die men 'consumeert'. Sociale websites en applicaties maken het voor iedereen zeer eenvoudig - in sommige situaties zelfs onbedoeld - mogelijk om content bij te dragen aan het internet. Consumeren en tevens produceren wordt prosumeren.

Internet maakt het ook mogelijk om bepaalde functies en toepassingen die eerder lokaal gehuisvest werden, zoals een telefooncentrale of een administratiesysteem, elders te huisvesten. Hierdoor is aanzienlijke efficiency en daarmee kostenbesparing te realiseren. Het kunnen verwijderen van een serverkast en gebruik maken van een dienst (applicatie) online heeft voor veel bedrijven en instanties een grote impact op kosten en gedoe.

De komst van handzame apparaten die continue online zijn, maken de voordelen van toepassingen uit internet nog zichtbaarder. Apps schieten als paddenstoelen uit de grond. Voor bedrijven en instanties is een eigen app een moderne manier om met hun klanten te doelgerichter te communiceren.

recron.png sluis.png intug.png uvt.png gem_opsterland.png