header

CONTACT

Stratix is gevestigd in 'Villa Hestia' in het zuiden van Hilversum. De grond is in 1881 door Hendrik Overeem gekocht, waarna Villa Hestia werd gebouwd. In 1995 is gestart met het renoveren van de villa gezien haar verwaarloosde staat op dat moment. Villa Hestia is inmiddels tot Rijksmonument uitgeroepen. Flos Wisse Smit en Bram van der Schuyt schreven een artikel over de historie van de villa.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Stratix B.V.
'Villa Hestia'
Utrechtseweg 29
1213 TK Hilversum
The Netherlands

Tel:    +31 35 622 2020
Tel:    +31-(0)88-stratix
Fax:    +31 35 622 2029
Mail:   office@stratix.nl

KvK:    57689326
hestia

Contactformulier

Velden met een * zijn verplichte velden

Bel mij terugCancel

Nieuws

07
Aug

5G voor heel Nederland: noorden is mogelijk uitdaging

De introductie van 5G belooft sneller internet met betere dekking. Dit kan alleen bereikt worden door het gebruik van meer frequentiebanden en het plaatsen van meer antennes zodat dezelfde frequenties op meer plaatsen kunnen worden ‘hergebruikt’. Dit wordt verdichting van het netwerk genoemd.

De overheid is van plan om de nieuwe frequenties hiervoor in de komende jaren te veilen. Wereldwijd worden voor deze verdichting met name frequentiegebieden rond 3.5 GHz ingezet. In het noorden van Nederland is dit echter op dit moment niet mogelijk in verband met mogelijke verstoring van het satellietstation in Burum.

Lees meer...
17
Jul

Boer eerder glasvezel dan stedeling

  • Ruim 2,8 miljoen woningen in Nederland hebben eind maart 2018 glasvezel voor de deur
  • Aanleg glasvezel trekt weer aan, met name in de buitengebieden
  • Onzekerheid groeipad DSL en kabel biedt kansen voor nieuwe toetreders

Dit zijn de conclusies die Stratix trekt op basis van eigen onderzoek naar de uitrol van glasvezel naar woningen in Nederland. De resultaten zijn verwerkt in de interactieve Glaskaart, met het percentage 'homes passed' voor elke gemeente.

Lees meer...
20
Mar

Handelingsperspectief voor huishoudens bij uitval van telecomdiensten door stroomstoring

Jaarlijks hebben ongeveer 350.000 huishoudens te maken met een stroomstoring van meer dan twee uur. Televisie, vaste telefonie, internettoegang, en soms ook mobiele telefonie vallen dan uit. Stratix heeft in opdracht van Agentschap Telecom onderzocht wat huishoudens kunnen doen bij uitval van telecom. Via een enquete is input gevraagd van 2200 gebruikers van Tweakers.

Lees meer...
20
Feb

Snel internet in het buitengebied: Glasvezel of Draadloos?

Een steeds terugkerende vraag bij het oplossen van de digitale tweedeling in het buitengebied is: is glasvezel de toekomst, of wordt alles straks draadloos met uitrol van onder andere 5G? Deze technologieën worden ten onrechte vaak als gelijkwaardige alternatieven gepresenteerd. Stratix zette daarom de eigenschappen van deze beide technologieën en hun onderlinge verschillen op een rijtje. U kunt de whitepaper "Snel Internet in het buitengebied: Glasvezel of Draadloos?" vinden in de publicatiesectie op onze website.

07
Feb

Internet via licht: aantrekkelijk alternatief voor WiFi

Internet via licht kan een belangrijke vorm van draadloze communicatie worden. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek Optical Wireless Communication, options for extended spectrum use, dat Stratix en TU/e voor Agentschap Telecom uitgevoerd hebben. De techniek maakt snel internet mogelijk en kan bovendien het veelgebruikte WiFi ontlasten. 

Lees meer...
eurofiber.png tennet.png agentschaptelecom.png lifewatch.png gem_nop.png