Breedbandproject Noordoostpolder finalist European Broadband Award

Breedbandproject Noordoostpolder finalist European Broadband Award

Onder regie van de gemeente Noordoostpolder is er in het totale buitengebied van Noordoostpolder en Urk een glasvezelnetwerk gerealiseerd. Dit breedbandproject is nu door de Europese Commissie genomineerd voor een European Broadband Award. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan toonaangevende projecten die als best practices dienen voor de realisatie van snel internet in Europa.

Wat het project bijzonder maakt is dat er op grond van een commerciële business case een glasvezelnetwerk is aangelegd in het totale buitengebied van de in oppervlakte grootste gemeente van Nederland, terwijl er geen subsidie in de vorm van staatssteun is verstrekt. Via een door Stratix aangedragen en begeleid innovatief uitvraagproces is de bereidheid onder marktpartijen gepeild en zijn er concurrerende voorstellen beoordeeld, waarbij het winnende voorstel van FiberFlevo tijdens een vraagbundelingsproces door de gemeente is ondersteund en gepromoot.

Het project is door een jury van experts geselecteerd als finalist in de categorie ‘Innovative models of financing, business and investment’. De bekenmaking van de winnaars en uitreiking van de awards heeft op 19 november plaatsgevonden in Brussel in bijzijn van de eurocommissarissen Mariya Gabriel (Digital Economy and Society) en Phil Hogan (Agriculture & Rural Development).

Onlangs blikte Stratix met de toenmalige projectleider van de gemeente Noordoostpolder, Siepie de Groot, terug op dit bijzondere en succesvolle project. De terugblik is hier te lezen.

Neem voor informatie contact op met

SIETSE VAN DER GAAST
Senior Consultant
+31 35 622 20 20
sietse.vandergaast@stratix.nl

2021-04-07T08:17:16+00:00
Menu