header

Onderzoek

Stratix gelooft dat gedegen kennis van de markt een vereiste is om goede besluiten te kunnen nemen. Vanuit deze overtuiging voert Stratix naast onderzoeksopdrachten voor derden ook op eigen initiatief onderzoek uit en houden wij op structurele basis marktgegevens bij op het gebied van telecommunicatie en aangrenzende sectoren. Op basis van onze jarenlange ervaring en opgebouwde kennis op dit gebied zijn wij in staat om te voorzien in een specifieke informatiebehoefte en kunnen wij op korte termijn responsief ingaan op vragen die spelen.

Naast dat wij met regelmaat onderzoeksrapporten publiceren bieden wij op basis van ons onderzoek ook enkele informatiediensten, welke hieronder nader worden beschreven.

FTTH Monitor

Stratix beschikt over ruime kennis van de glasvezelsector in Nederland en in het bijzonder over de markt van Fiber-to-the-Home. Zo houdt Stratix sinds 2006 een database bij van de aantallen Fiber-to-the-Home en Fiber-to-the-Building aansluitingen in Nederland.

Stratix wordt regelmatig geraadpleegd door media, marktpartijen, overheid en eindgebruikers over de laatste stand van zaken en actuele ontwikkelingen rondom FttH in Nederland. Speciaal daarvoor heeft Stratix een aparte sectie op zijn website ingericht waar ieder half jaar geactualiseerde informatie over de belangrijkste cijfers en trends van de FttH markt in Nederland worden gepubliceerd. Daartoe behoren de jaarlijkse FttH marktrapportages en diverse voor publicatie geschikte grafieken en figuren, waaronder de digitale Glaskaart en Glasradar van Nederland.

Voor meer informatie over de FttH Monitor klik hier.

FTTx Geo-Analyse

De beschikbaarheid van supersnel breedband is een belangrijke factor om maatschappelijke en economische achteruitgang te voorkomen. Daarom maken steeds meer provincies en gemeenten zich sterk voor de aanleg van supersnel breedband in hun regio, met name in hun buitengebied.

Stratix biedt in samenwerking met Comsof onafhankelijk advies aan (decentrale) overheden en belangenorganisaties over de juridische, technische en financiële haalbaarheid van de aanleg van glasvezelnetwerken in hun regio.

Lees meer...

 

 

recron.png eurofiber.png provflevoland.png nordforsk.png enexis.png