header

Academy

Stratix gelooft dat gedegen kennis van de markt een vereiste is om goede besluiten te kunnen nemen. Vanuit deze overtuiging voert Stratix naast onderzoeksopdrachten voor derden ook op eigen initiatief onderzoek uit en houden wij op structurele basis marktgegevens bij op het gebied van telecommunicatie en aangrenzende sectoren. Op basis van onze jarenlange ervaring en opgebouwde kennis op dit gebied zijn wij in staat om te voorzien in een specifieke informatiebehoefte en kunnen wij op korte termijn responsief ingaan op vragen die spelen.

Naast dat wij met regelmaat onderzoeksrapporten publiceren bieden wij op basis van ons onderzoek ook enkele informatiediensten, welke hieronder nader worden beschreven.

BreedbandAtlas

Stratix biedt sinds 2017 via de website Breedbandatlas.nl actuele informatie over de dekking van consumentenbreedband in Nederland. Via een interactieve kaart is de dekking van consumentenbreedband voor alle panden in Nederland in te zien. De kaart, op basis van GeodanMaps, toont op pandniveau het snelste vaste verbindingstype (koper, coax of glasvezel) voor consumentenbreedband en de hoogst leverbare (download) internetsnelheid over die verbinding. Met de geavanceerde zoekfunctionaliteit is het tevens mogelijk om resultaten voor een specifiek gebied te tonen, zoals een postcode, woonplaats of gemeente. De kaart is openbaar en kosteloos, ongelimiteerd en zonder registratie te raadplegen. Daarnaast levert Stratix op zakelijke basis meer gedetailleerde data en analyses aan belanghebbenden. Geïnteresseerden kunnen daarvoor contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fiber-to-the-Home Monitor

Daarnaast biedt Stratix specifieke informatie op het gebied van de Fiber-to-the-Home (FTTH) markt, onder meer op het gebied van beschikbaarheid, diensten, regelgeving, kostenmodellering, business cases en technologische ontwikkelingen. Een deel van deze informatie kan geraadpleegd worden via de pagina FTTH Monitor (informatie t/m 2014). Meer recente informatie over de dekking van residentieel glasvezel in Nederland is te raadplegen via onze BreedbandAtlas.

Publicaties

Stratix biedt een eenvoudig en gratis te raadplegen overzicht van rapporten en publicaties van Stratix Consulting. Zij zijn beschikbaar vanaf 2008 tot heden en betreffen kennis en expertise uit de kerngebieden: Next Generation Networks, Mobiele Communicatie en Broadcast, ICT-beleid en Regelgeving, Architectuur van ICT-systemen, Internettechnologie en Applicaties, Smart Grids en M2M Communicatie.

stadswonen.png skv.png npo.png eli.png provflevoland.png